Forsiden Om Silje Kontakt Inspirasjon London Kategorier

Dette var et av de nye spørsmålene som kom inn etter at jeg skrev innlegget om hvordan jeg hadde det i min førstegangstjeneste. Og jada, det gjør det. Mange, inkludert meg, ser for seg litt Full Metal Jacket-liknende tilstander før de skal inn i Forsvaret, men slik er det selvfølgelig ikke (med mindre man skal på spes- og jegeropptak, da er det nok mange ganger hardere enn hva jeg har opplevd). I Norge har vi for eksempel arbeidsmiljøloven som Forsvaret delvis må rette seg etter, og det er ikke slik at befalet (eller soldatene for den saks skyld) kan løpe rundt og gjøre hva de vil til en hver tid.

Tillitsmannsordningen, eller TMO som det kalles er et samarbeidsorgan mellom soldater inne til førstegangstjeneste og Forsvarets ledelse på lokalt og sentralt nivå, inkludert den politiske ledelsen. På toppen sitter fem Landstillitsvalgte som styrer hele sulamitten. Videre går det nedover til Hovedtillitsvalgte som har ansvaret for å følge opp de Avdelings- og Bataljonstillitsvalgte i sin Forsvarsgren som igjen har ansvaret for Kompani- og Tropstillitsvalgte. I veldig korte trekk altså. Jobben til de tillitsvalgte er å ivareta de førstegangstjenestegjørendes interesser og rettigheter, og på den måten gjøre hverdagen deres bedre, mer givende og interessant. Dere kan lese mer om TMO her.


Min tidligere ATV-makker og meg. Foto: Isabel Svendsen

Så... Hvordan kan jeg bli tillitsvalgt i Forsvaret?
Som jeg skrev tidligere har jeg definitivt mest kjennskap til Sjø- og Luftforsvaret, og svarer derfor ut fra det. Hæren igjen blir litt annerledes med tanke på at rekruttskolene som regel foregår på samme sted som man skal tilbringe resten av året sitt. Uansett, tilbake til det å bli tillitsvalgt. Først og fremst; begynn med å stille til valg som troppstillitsvalgt på rekruttskolen. Dette er en kjempefordel fordi det viser at du tar initiativ og ansvar. Husk at hvordan du gjør det på rekruttskolen har noe å si for om du får en tjeneste du ønsker deg eller ikke. Hvis du blir valgt til tropstillitsvalgt (eller vara) får du dessuten være med på et to dagers kurs hvor man lærer om forskjellige temaer innenfor tillitsmannsarbeid. Videre kan man stille til valg som kompanitillitsvalgt og dette foregår også på rekruttskolen.

Når det gjelder å bli Avdelingstillitsvalgt er prosessen litt annerledes i og med at det her er snakk om videre tjeneste etter rekruttskolen. I tillegg til å sette opp den sedvanlige listen over ønskede videre tjenester slik alle gjør på rekrutten, leverte jeg inn en søknad om å bli ATV. Videre kom jeg til intervju, og fikk vite samtidig som alle andre fikk vite hvilke stillinger de fikk, at jeg fikk stillingen som ATV. Det er ikke i alle avdelinger at denne stillingen er 100% men på Madla er den det.

Greit nok med ATV, men hvordan blir jeg Hovedtillitsvalgt eller Landstillitsvalgt?
Dette er litt mer møysommelige prosesser. Da er det snakk om en valgkomité som skal lese gjennom søknader, kalle inn til intervju og gjøre et valg. Videre skal dette godkjennes i hovedutvalget til forsvarsgrenen det er snakk om. Man kan bli HTV eller LTV etter at man har dimmitert, men man må søke samme året som man dimmer. Blir det senere blir det dessverre for sent. Dette er veldig gode erfaringer å ha med seg videre! Selv søkte jeg på stilling som Landstillitsvalgt ca. samtidig som jeg skulle dimme, men nådde ikke helt opp.

Hva slags arbeid innebærer stillingen?
La meg ta utgangspunkt i stillingen som Avdelingstillitsvalgt siden det er denne jeg kjenner desidert best til. Min hverdag gikk ut på mye kontorjobbing. Mailer som skulle besvares, møterom som skulle bookes og referater som skulle skrives. I tillegg til dette var jeg så heldig å få reise mye, noe jeg syntes var veldig gøy. Jeg fikk oppleve forskjellige leire rundt om i Norge, og ble godt kjent med mange andre tillitsvalgte fra andre avdelinger og forsvarsgrener. Mange av dem har jeg fortsatt kontakt med i dag. Som ATV fikk jeg utfordret meg selv i forhold til det å jobbe selvstendig og å være min egen sjef. Det å ha ansvar for å gjennomføre ting, og å lære av egne erfaringer for så å prøve å forbedre seg syntes i alle fall jeg var veldig interessant. Jeg vil absolutt anbefale en slik stilling til en hver som synes noe sånt kan virke interessant!

Det må foresten sies at uansett hvilken stilling man har i førstegangstjenesten sin, er det ikke til å komme unna litt fysisk arbeid, skyting, løping, felt, osv. da dette er obligatoriske punkter man må gjennom i løpet av førstegangstjenesten.


Til venstre: Besøk i Dyreparken i Kristiansand under HMS-kurs på Kjevik. Til høyre: Avslapping foran multifuelen i lagsteltet under feltøvelse.


Fra HMS-kurs på Kjevik.

Håper dette har svart på noen av spørsmålene dere hadde om det å være tillitsvalgt i Forsvaret!
Jeg får støtt og stadig spørsmål om tiden min i militæret, og jeg har forstått at det er mange jenter der ute som går med en liten sodat i magen, men som har mange spørsmål rundt hvordan det faktisk er å være i Forsvaret. Siden det tydeligvis er så mange som lurer på ting rundt dette, har jeg laget et innlegg hvor jeg har samlet og svart på en del av spørsmålene som går igjen, og selvfølgelig en del bilder for å vise hvordan mitt år i Forsvaret var.


www.fotopetter.no

Hvordan er de fysiske kravene?
Det jeg gjorde i militæret var å gå vanlig førstegangstjeneste, og der er det absolutt ingen fysiske krav for å komme inn. Det eneste man kan "ryke" på er legetestene og sikkerhetssjekk under innrykket, men dette er ikke noe å uroe seg for! Det viktigste er at man er i god nok fysisk form til å klare å holde følge på det som skjer, men for å være helt ærlig tror jeg at man kan ha BMI på 40 og ha ben som er 2,5 cm lange hvis man bare bestemmer seg for å gjennomføre med stil. Stort sett er det i hodet utfordringene sitter. Dessuten er det gode muligheter for å trene mens man er inne i militæret, så ikke vær redd hvis du føler at formen ikke er så bra som den burde vært.

Hvordan er en typisk dag i militæret?
Dette kan være helt forskjellig, og varierer mye fra tjeneste til tjeneste. Noen har kontortjeneste, noen sitter i vakten og andre løper mer rundt i skogen enn andre.

Hva gjør man på kveldstid, etter at tjenesten er ferdig?
Etter tjeneste kan man gjøre akkurat hva man vil. Skifte til sivilt (eller gå i uniform hvis man har veldig lyst til det), og finne på noe i eller utenfor leir. Leirene har forskjellige velferdstilbud som man kan være med på. På Madla kunne man for eksempel melde seg på forskjellige kurs og turer, i tillegg til at det var kino, fotballbane, volleyballbaner, treningsrom, tv-rom, osv osv. Med andre ord nok å finne på hvis man bare gidder.


Kino og musikkrom i leir.


Skopuss og spillkveld.


Dagstur til Borestranden og besøk på paintballbanen i leiren.

Til venstre er et bilde fra en velferdstur til Voss hvor vi raftet og var i klatrepark. Til høyre et bilde fra en curling-dag med velferden.

Er det veldig strenge regler?
Om man synes at reglene er veldig strenge eller ikke, spørs litt hvor vant man er med sånt fra før. Noen har mer problemer med å ha med autoriteter å gjøre enn andre. Uansett så er det regler, og dem er det bare å følge. Selvfølgelig er det ikke sånn at man får enorme straffer dersom man skulle bomme på småtterier. Når man kommer til rekruttskolen er det ikke slik at man skal kunne alle regler og normer med en gang. Slikt må man lære seg, og det har selvfølgelig også befalet forståelse for. Det er tross alt derfor det heter rektuttskole.Dette er faktisk de to aller første bildene jeg tok etter at jeg kom inn i militæret. Vi fikk i "lekse" å lære oss gradsystemet (noe som i og for seg er helt nødvendig fordi man skal hilse på alle som har høyere grad enn seg selv). Det øverste bildet viser gradene i Luftforsvaret, mens det nederste viser tilsvarende i Sjøforsvaret.


Til venstre ser dere skapet mitt på rekruttskolen. Dette er egentlig ikke spesielt bra og rett og flott. I starten følte jeg at det tok tusen år å brette inn og sørge for at det var orden i skapet, men man lærer seg små tips og triks så det går litt fortere etter hvert.

Hvordan var det på rekruttskolen?
Rekruttskolene er forskjellige fra forsvarsgren til forsvarsgren, og jeg vet at det er litt forskjellige krav til hva man skal gå gjennom. Så jeg får vel bare gå ut i fra det jeg selv vet mest om, som er Sjø- og Luftforsvarets rekruttskole på Madla. Her kommer alle som skal inn i førstegangstjenesten inn for å gjennomføre et åtte ukers "utdanningsløp" hvor man skal lære seg grunnlegende militære ferdigheter. Åtte uker er egentlig ikke på langt nær nok til å få gått gjennom alt som skal læres, så programmet kan til tider bli litt hektisk, og dagene kan bli lange. Det syntes jeg egentlig ikke gjorde så mye, det ble på en måte litt av "greia".

I rekrutten lærer man mye forskjellig som for eksempel sanitet, etikk, skyting, SLO (eller sluttet orden, det er sånn når alle står på linjer og gjør ting samtidig på ordre), marsjering, man er på feltøvelse, blir sendt inn i gassboden, osv. osv. Det er med andre ord mye forskjellig man skal gjennom.


Dette var sengen min under rekruttskolen. I øverste køye bodder jeg i åtte uker. Det var selvfølgelig ikke i henhold å ha det så rotete som det er på dette bildet, men her har vi akkurat fått utdelt rommene våre, og det er derfor all bagasjen vår ligger strødd utover.


Båreløp med troppen.

Under tiden i rekruttskolen kommer man veldig tett på troppen sin på godt og vondt. Man gjør virkelig ALT sammen. Man sover sammen, står opp sammen, spiser sammen, trener sammen, sliter sammen, ler sammen, drar på byen sammen, finner på ting sammen, ja man er virkelig sammen så og si konstant i åtte uker. Dette bød selvfølgelig på noen utfordringer, men det var mest hyggelig. Man får ikke velge hvem man skal være i tropp med, hvem man skal bo på rom med, osv, men man kan velge hvem man selv ønsker å bruke energien sin på, og så er det bare å gjøre det beste ut av situasjonen. Det er tross alt veldig sosialt og hyggelig mesteparten av tiden. Mange sier etter sitt år i militæret at tiden i rekrutten var det aller beste, og i etterkant kan jeg veldig godt forstå hva de mener - det er virkelig noe helt eget.


Hva slags tjeneste hadde du?
Jeg var noe som heter ATV (Avdelingstillitsvalgt) for KNM HH som leiren på Madla heter. I Forsvaret er det en organisasjon som  heter TMO (Tillitsmannsordningen), som i korte trekk skal jobbe for rettighetene og den generelle "velværen" til alle som er inne til førstegangstjeneste. Som ATV er man tillitsvalgt for sin avdeling, så for min del innebar det å representere alle som tjenestegjorde og var på rekruttskole på Madla oppover i Sjø- og Luftforsvaret, samt å veilede kompani- og tropstillitsvalgte i avdelingen. Dette innebar mye kontorjobbing, reiser, møter og sånt noe, og tjenesten min er virkelig er en ypperlig erfaring å vise tilbake til når det kommer til arbeidssøking i det sivile liv.
Dette bildet er fra TMO Nivå 2-kurs på Sessvollmoen, hvor alle nivå 2- og 3-tillitsvalgte fra Forsvaret var på kurs sammen.


Til venstre ser dere meg sammen med ATV-makkeren min Nikolai, og landstillitsvalgt Grunde, på en forside fra leirmagasinet "Rekrutten", som kjære Isabel lagde.

Dette bildet er fra noe som heter Soldataksjonen. Vi lagde en dans som vi lærte bort til hele rekruttskolen. Det var superstress, veldig gøy da vi forstod at det funket, og ekstremt deilig da vi endelig var ferdige den dagen.


Under hvert innrykk holdt makkeren min og jeg innrykkspresentasjoner for de nye rekruttene, hvor vi fortalte om TMO og det å være tillitsvalgt.


Disse bildene er fra innspiling av en informasjonsfilm om det å tjenestegjøre på KNM HH. Mannen til høyre var en tysk cruise-turist som kom bort og var veldig nysgjerrig på hvordan det var for jenter å være i Forsvaret her i Norge.

Hvilken forsvarsgren var du i, og hvor tjenestegjorde du?
Jeg var i Luftforsvaret, men tjenestegjorde på KNM Harald Haarfagre som er en Sjøforsvarsleir. KNM HH ligger på Madla ca ti minutter unna Stavanger by. Fordelen med å tjenestegjøre der var bla.a. at leiren lå så sentralt i forhold til veldig mange andre leire, så det var mulighet for å dra inn til byen å finne på ting. I tillegg var det også relativt billig og enkelt å komme seg hjem når vi skulle på perm.

Er det ikke slitsomt når det er så få jenter i forhold til gutter?
Dette er noe man venner seg til veldig fort, og til slutt tenkte i alle fall ikke jeg på at det var så mange gutter i forhold til oss jentene. Man kommer veldig tett innpå hverandre, og som vi ble fortalt på rekrutten skulle vi ikke se på hverandre som jenter og gutter, men medsoldater. Dessuten er det jo ikke sånn at det ikke er andre jenter der! Jeg kan love at man etter et år i førstegangstjenesten vil få venner for livet, både jenter og gutter.


Til slutt vil jeg bare si at hvis du sitter og leser dette innlegget og lurer litt på om du vil/tør å prøve deg på et år i militæret, sier jeg bare GJØR DET! Jeg er i alle fall utrolig glad for at jeg gjorde det. Et år i Forsvaret har gitt meg så mange nye opplevelser som jeg aldri ville fått ellers, jeg har blitt kjent med så mange interessante og flotte mennesker, jeg har fått reise masse og ikke minst blitt mye bedre kjent med meg selv og hva jeg er i stand til å klare. Jeg har tilegnet meg masse gode erfaringer som er gull verdt når jeg nå skal søke meg inn på videre studier, og også senere i arbeidslivet. Mens jeg gikk gjennom bildene mine for å lage dette innlegget, ble jeg bare kjempe glad, for det var det bare gode minner som kom frem.

Lurer du på noe mer? Ta kontakt
Endelig er det sommerferie for meg også. Etter en evig lang periode med andre folks ekle Face-statuser om å være ferdig med eksamen, har jeg også fått ferien min. Egentlig har jeg allerede hatt ferie i flere uker, og har til og med rukket å være en tur i Kroatia og en liten svipptur i Venezia på den tiden. Kjempe deilig!

 

De kommende dagene skal brukes til å kose meg her hjemme med ordentlig Oslo-sommer. Catche opp med venner som jeg har fått sett alt for lite mens jeg har vært i militæret, og bare kose meg. I tillegg til obligatorisk jobbjakt, så klart. Anyhow - mye fritid fremover, så bloggen skal få leve igjen.

 
Hei på dere!

 

Det er mye som skjer om dagen, og jeg farter rundt som en liten strikkbal fra sted til sted. I går kom jeg hjem fra Bergen hvor jeg har deltatt på Hovedutvalg for Sjøforsvaret på Haakonsvern Orlogsstasjon. Der sitter avdelingstillitsvalgte for alle avdelingene i Sjøforsvaret (Haakonsvern, Kystvakten, Kysteskaderen, Sjøforsvarets Skoler, Ramsund Orlogsstasjon og KNM Harald Haarfagre) i møte med ledelsen i Sjøforsvaret og tar opp saker som angår hele forsvarsgrenen. Vi var heldige og fikk fint vær og ikke minst et bra møte.

 
 

Nå skal jeg ha en delvis jobbehelg på Madla før jeg flyr til Oslo på onsdag. Jeg skal nemlig på intervu til en stilling som Landstillitsvalgt. I Tillitsmannsordningen er det fem Landstilitsvalgte som sitter i noe som heter Vernepliktsrådet. De sitter i Oslo og er vervede (altså Grenaderer og Matroser), og jobber med TMO på et høyt nivå - hver dag. Det virker utrolig spennende, og en slik stilling skal jeg altså på intervju til førstkommende torsdag. Jeg gleder meg kjempe mye til intervjuet, og skal bruke en god del av tiden før jeg reiser til Oslo på å forberede meg på alle mulige måter. Vi som er blitt kalt inn til intervju har blant annet fått en oppgave som vi skal skrive og ta med på intervjuet. Den skal jeg jobbe med i dag.
Nå skal jeg skifte og ta meg en god treningsøkt!
Adios!
Siden sist har vinter blitt til vår her i Rogaland. Varmen begynner å komme på plass, og snøen er endelig helt borte.

 


Om en time skal jeg opp til frisøren og få på plass sommerfargen på håret. Må nesten det etter som jeg om bare litt over en måned reiser på en pitteliten ferie til Tyrkia. Gleder meg!
Det er rart hvordan jeg alltid blogger når det ikke skjer så mye og jeg egentlig ikke har noe å skrive om, mens når det faktisk skjer noe og jeg kanskje kan fortelle noe interessant, blir det stille.

 

Nå sitter jeg på flyplassen i Bergen og skal vente en times tid på makkeren min, så nå har jeg hvertfall god tid til å skrive litt. Her (i Bergen altså, ikke på flyplassen) skal jeg være frem til torsdag for å delta på Hovedutvalget for Sjøforsvaret. På torsdag reiser jeg hjem til Oslo på noen herlige dager med perm før jeg tar tog til Rygge på mandag for Hovedutvalg der også. Denne gangen for Luftforsvaret. Om en uke flyr jeg tilbake igjen til Madla. Det blir mye turing rundt om kring, men det er jo noe av det som er morsomt med stillingen! Se forskjellige steder, og ikke minst møte nye og gamle mennesker.

 

På KNM Harald Haarfagre putrer og går livet som relativt normalt. Siden sist har jeg brukt en del tid på trening, kino, spising og soving. Som vanlig. I tillegg har jeg endelig blitt medlem i Elixia! Nå er det tilbake på gruppetimer med Zumba og aerobic og det som verre er. Dessuten har jeg vært på vekterkurs og tatt vektereksamen trinn 1! Aiaiai, hva Forsvaret har å by på, altså. Ikke bare det, men jeg har også vært på gjensynstreff med folkehøgskolen! Møtte igjen en god del av de jeg gikk der sammen med i fjor, og det var utrolig koselig! Selv var jeg jo på et lite besøk på folkehøgskolen før jul for å se på en elevkveld, men det var virkelig noe helt annet å være der igjen med alle de gode gamle elevene fra mitt eget kull.

 


Endelig tilbake på den lokale puben på Klepp

 


Førstehjelpsøving på vekterkurs
Long time no see, men dagene har gått litt slag i slag denne uken. Her på KNM HH har vi blant annet holdt TMO-kurs for nye tillitsvalgte, hatt intervjuer til stillingen som avdelingstillitsvalgt og gjort en god del andre ting og tang.

 

I forbindelse med ATV-intervjuene er det veldig morsomt å sitte på den siden av bordet som spør, og ikke blir spurt. Når man er blandt dem som spør og graver, blir man veldig bevisst på en del ting som lønner seg, og ikke lønner seg å gjøre under et intervju. Jeg tror dette er en god erfaring å ha med seg videre hvis jeg blir kalt inn til intervju til Landstillitsvalgt når jeg har levert søknaden min. De Landstillitsvalgte sitter i noe som heter Vernepliktsrådet, og det er de som styrer hele kalaset som er Tillitsmannsordningen i Forsvaret. De sitter i møter med Forsvarssjefen og -ministeren, reiser mye rundt på leirer rundt om kring i Norge, og jobber i det hele tatt mye. Jeg synes det høres ut som en utrolig spennende stilling, så den skal jeg søke på.

 

I går hadde kjære Isabel som jeg bor på rom sammen med bursdag, og det måtte vi selvfølgelig feire! Først spiste vi jentene på Egon, før vi dro videre ut og hadde det gøy. Superkoselig!

 De siste dagene har jeg ikke klart å logge meg inn på blogg.no, men er jeg tilbake igjen! Det er fredag, noe som atter en gang betyr HELG! Denne gangen skal jeg være på leir, bare slappe av og stort sett bruke tiden min på å gjøre ingenting. Kanskje puste.

 

 

Neste uke skal vi holde TMO Nivå 1 kurs her. Det er et to dagers kurs for tillitsvalgte på tropsnivå, hvor det er opplæring i en del basic ting man trenger å vite som tillitsvalgt. I tillegg dimmer min kjære makker om ikke alt for lenge, og det betyr at vi trenger en ny avdelingstillitsvalgt fra denne rekruttskolen, og om ikke lenge skal vi holde intervjuer. Det blir spennende å se hvem jeg skal jobbe med etter at Niclas dimmer! Se hvor fine vi er:

 Har dere forresten hørt om den nye hashtagen #verdtåforsvare ? Bruk den på Twitter og Instagram for alt vi har i Norge som er verdt å forsvare! I Norge merker sivile kanskje ikke så mye til Forsvaret bortsett fra gardistene som står foran slottet, men Forsvaret er så mye mer. Det er utrolig mange mennesker som bruker sin hverdag på å forsvare alt vi har å være glade for og stolte av her i Norge. De fortjener creds! Sjekk ut mer her: Verdtåforsvare
Det er ikke ofte jeg har trent, dusjet, tatt ansiktsmaske og er lysvåken før kvart over syv om morgenen, men i dag er visst en av de dagene. Kanskje morgenfyfo ikke er så ille allikevel. Nå spiser jeg frokost på senga, og skal snart tusle meg ned på kontoret for å gjøre dagens arbeidsoppgaver.

 I går kveld viste de Life of Pi på kinoen på leiren. Mange sier at historien er kjedelig, og jeg skjønner på en måte hva de mener - jeg fikk litt Kon Tiki-følelse av den. Mye flåte og mye vann. Allikevel likte jeg filmen kjempe godt. Bildene var utrolig fine, og jeg fikk lyst til å reise til India! Må definitivt lese boken.

 
Det er kaldt, men solen skinner over KNM Harald Haarfagre, det er fredag, rominspeksjonen ble godkjent og jeg er ajour med arbeidet. Ingenting å klage på med andre ord. Livet er fortsatt bra, og om ikke lenge reiser jeg hjem for et par rolige dager på helgeperm før jeg kommer tilbake igjen, klar for mer jobbing mandagsmorgen.

 


Jeg har forresten meldt meg på vinterøvelsen nå. I uke seks blir vi kjørt til et eller annet kaldt sted med masse snø, hvor vi skal være et par dager. Jeg hører rykter om at vi skal sove den ene natten i snøhule. Vet ikke om det stemmer, men i så fall gleder jeg meg! Befalet har gitt klar beskjed om at det ikke er noen hat-øvelse, men at vi gjør dette for å lære. Helt greit for meg. Det eneste jeg gruer meg til er å gå på ski, eller Nato-plank, som det kalles i Forsvaret. Jeg er relativt elendig når det gjelder alt som har med vintersport å gjøre, og kan nesten ikke huske sist jeg gikk på langrenn. Kanskje jeg burde ta meg en tur for å trene litt i helgen? Militæret byr atter en gang på prøvelser jeg ikke ville vært borti i det sivile liv, så jeg får vel bare ta dem på strak arm og gjøre så godt jeg kan.

 

Nå har jeg akkurat fått klippet opp låsen på skapet mitt (...) og skal straks løpe til bussen.

 God helg alle sammen, håper solen skinner like mye hos dere som hos meg
Over halvveis denne arbeidsuken - for en deilig følelse! Nå gjenstår bare det verste...

 

I morgen skal vi ha morgenfyfo (aka trening) klokken 05.45. Dette er visstnok noe vi som er faste mannskaper skal begynne å gjøre fast - TO GANGER I UKEN. Det er grusomt, og jeg får fysisk vondt inni meg av å tenke på dette. Bortsett fra de siste dagene som har vært travle på grunn av innrykket, har jeg trent hver eneste dag etter at jeg kom tilbake fra juleferie, og det at jeg skal bli dratt opp så tidlig på morgenen for å kompensere for de som ikke klarer å trene selv... Åh, jeg kunne kaldkvelt noen. En eller annen.

 
Sexy and I know it på trening

 

Ikke nok med det, men på fredag skal jeg rekke å ha midtveistester før jeg reiser hjem. Da skal vi løpe 3000 meter, og ta styrketester (pushups, hangups og situps) for å sjekke om vi har forbedret oss siden rekrutten. Jeg sier ikke noe mer enn at jeg nettopp har hatt to ukers juleferie, så kan dere selv tenke dere hvordan dette kommer til å gå. Jeg må bare gjøre mitt beste og bli ferdig med det. Ingen vits i å grue meg til noe jeg uansett må gjennom. Heldigvis ble vi relativt tidlig ferdige med arbeidsdagen i dag, så jeg skal snart komme meg inn på treningsrommet og løpe litt.

 

Nå ble det veldig mye klaging og sutring. Egentlig har jeg det ikke så fryktelig ille. Jeg kan faktisk fortelle noe som gjorde dagen min et par store hakk bedre. Midt under en innrykkspresentasjon fikk jeg nemlig melding fra blogg.no som vil ha meg som helgens blogg! Det synes jeg selvfølgelig er veldig gøy, og det blir spennende å se om noen av de som kommer innom bloggen i helgen kanskje fortsetter å følge den videre også.

 

Nå er det på tide å trene og komme i form. Er tross alt bare to dager til midtveistest, og etter det - HELG!

 
Innrykket går og går. Hele uken kommer vi stort sett til å bruke på å holde presentasjoner for rekruttene, så akkurat dét har jeg ikke tenkt til å skrive noe særlig mer om. Dagene blir lange, men tiden går heldigvis fort frem til fredag og helg. Selv om det nettopp har vært juleferie, skal det bli veldig deilig å få noen dager fri før vi fortsetter med årets arbeid. Det er nemlig mye å gjøre selv etter at innryksuken er ferdig.

 

Jeg har helt glemt å fortelle det, men jeg byttet rom i går. Nå har både Renate og jeg flyttet over til naborommet. Ikke fordi jeg ikke trivdes med jentene jeg bodde med, men for å få litt jevnere fordeling. Vi var seks på et rom, og de var to på et annet. Så sånn er det. Nå har jeg fått den perfekte plassen i sengen som står i hjørnet halvveis skjult bak et skap. Koselig med min egen lille krok. Et par bilder av jentene hjemmefra er allerede hengt opp, og jeg skal hente enda flere når jeg reiser hjem i helgen.

 

Forresten, siden jeg først er inne på bilder. Sjekk hva som henger rammet inn i et av byggene her på Madla! Se på navnet hans. Family much?

 

 
Innrykksuken er ofisielt i gang. I dag har vi hatt 10-12 innrykkspresentasjoner, og jeg gleder meg allerede til å reise hjem til helg på fredag. Det er ikke det at det er fælt eller ille med innrykk, men det er mye å gjøre og dagene blir lange. I dag var jeg for eksempel ikke ferdig før kvart på elleve på kvelden, og dagen startet klokken syv på kontoret. Jeg hadde håpet å få tid til en liten treningsøkt, men den må jeg heller prøve å ta igjen i morgen.


Bortsett fra presentasjonene har vi også gått litt rundt på de andre postene på innrykket, og i kveld har vi tatt en runde på kompaniene og snakket med noen av rekruttene. Det er veldig hyggelig å møte så mange blide mennesker og folk som gleder seg til å komme i gang med tiden sin i Forsvaret! Det skal også sies at det er hyggelig med litt mennesker og liv på leiren igjen, etter en lang mellomperiode med bare oss fra fast mannskap her.

 

Siden Isabel har tatt masse bilder i løpet av dagen har jeg vært så frekk å stjele et par av henne.

 Nå skal jeg bare få ut dette blogginnlegget, så blir det en velfortjent natts søvn før morgendagen braker løs med nye rekrutter og ennå mer å gjøre.

Kan forøvrig melde om at Facebook er skikkelig kul i dag:

 


Ditt navn her
Her kan du skrive om deg selv eller hva du vil.


Legg meg til som venn
Arkiv


· November 2014 · Juli 2014 · Juni 2014 · Mars 2014 · Februar 2014 · Januar 2014 · November 2013 · Oktober 2013 · September 2013 · August 2013 · Juli 2013 · April 2013 · Mars 2013 · Februar 2013 · Januar 2013 · Desember 2012 · September 2012 · August 2012 · Juli 2012 · Juni 2012 · Mai 2012 · Mars 2012 · Februar 2012 · Januar 2012 · Desember 2011 · November 2011 · Oktober 2011 · September 2011 · August 2011 · Juli 2011Kategorier


· Blogg · Daglig liv · Foto · Inspo · Interiør · Kunst · London · Militæret · Mote, klær og skjønnhet · Outfits · Reise · SalgsbloggSøk i bloggen
Linker


DesignDenne bloggen er personlige ytringer fra utgiver av bloggen. All bruk av bilder, tekst eller video fra bloggen må avtales med bloggens ansvarlige utgiver.
Bloggen ligger på
blogg.no og annonser på bloggen selges av Mediehuset Nettavisen. Ansvarlig redaktør for Mediehuset Nettavisen er Gunnar Stavrum.

hits